Συνηθίσαμε το πρόωρο «καλοκαίρι», αλλά τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό το Πάσχα του 2024 μπορεί να αλλάξουν τα σχέδια αρκετών. Και αυτό γιατί, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αποπειράθηκε να δώσει τα μακροπρόθεσμα στοιχεία του καιρού, που φέρνουν, όπως είπε, μία «κίνηση κακοκαιριών» στην Ευρώπη που θα φτάσει και στη χώρα μας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, παρότι η Μ. Εβδομάδα πάντα έχει δύσκολο καιρό, η πρόγνωση αφορά και την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η τάση είναι για έναν άστατο καιρό με βροχοπτώσεις και τη θερμοκρασία να πέφτει κοντά στους 19 με 23 βαθμούς.

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης:

«Σίγουρα δεν θα πάμε με υψηλές θερμοκρασίες, ζέστη και ανομβρία μέχρι το καλοκαίρι. Θα υπάρξει και μια άστατη περίοδος που θα επηρεάσει και την πασχαλινή περίοδο».

Αναλυτικά η πρόγνωσή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN:

Καιρός: Δύσκολη εβδομάδα με αφρικανική σκόνη στην Αττική

Αυτή η εβδομάδα, πάντως, παρότι ξεκινά με 30άρια και ηλιοφάνεια, επιστρέφει και πάλι η αφρικανική σκόνη, που θα πλήξει πρώτα την Ιταλία και θα αρχίζει να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά.

Ο μετεωρολόγος του OPEN τόνισε πως από αύριο, Τρίτη, και κυρίως Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε ένα έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης που θα συνοδευτεί και από κάποιες λασποβροχές, ιδιαίτερα για τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Όπως είπε: «θα είναι πυκνές οι συγκεντρώσεις σκόνης και θα επηρεάζεται και η οριζόντια ορατότητα, καθώς οι άνεμοι θα είναι ήπιοι».

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Καθώς θα πηγαίνουμε στο Σαββατοκύριακο (από Πέμπτη, Παρασκευή και στη συνέχεια) θα έχουμε αρκετές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας και θα καθαρίσει και η ατμόσφαιρα. Με την υγρή εναπόθεση θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την σκόνη και τη γύρη, ενώ θα πέσει και η θερμοκρασία.

Προηγούμενο άρθροΜαίρη Μηνά: Επιβλητική ως Πρωθιέρεια η ηθοποιός στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση των «Μαχητικών και Ελεύθερων» το Σάββατο στον Βόλο