Το Σάββατο, 13/4/24, οι Μαχητικές & Ελεύθερες Βόλου πραγματοποίησαν ενημερωτική μικροφωνική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης για την στυγερή γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγ. Αναργύρους.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «μοιράσαμε ανακοίνωση που εστίαζε στις εγκληματικές παραλείψεις της αστυνομίας που είναι υποτίθεται αρμόδια να προστατέψει τα θύματα έμφυλης βίας και να τιμωρήσει τους κακοποιητές. Αντίθετα, με την αδιαφορία, τις παραλείψεις και τη συγκάλυψη των κακοποιητών, η αστυνομία δεν έχει αποτρέψει πολλές γυναικοκτονίες, με πιο πρόσφατη αυτήν της Κυριακής που έγινε σχεδόν μέσα στο αστυνομικό τμήμα».

Επίσης αναφέρουν ότι μίλησαν από το μικρόφωνο για τις δράσεις (συνελεύσεις, παρουσία μας στα δικαστήρια για υποστήριξη κακοποιημένων ατόμων, ενημερωτικές εκδηλώσεις, μπαζάρ, παρουσία μας στα ΜΜΕ με αρθρογραφία και συνεντεύξεις) και τα αιτήματά τους (πχ να δημιουργηθεί στελεχωμένο συμβουλευτικό κέντρο στον Βόλο, να εισαχθεί ο όρος γυναικοκτονία στον ποινικό κώδικα κα).
«Πολλοί από τους ανθρώπους που μιλήσαμε μας ανέφεραν πόσο σημαντικό είναι που δραστηριοποιούμαστε στα ζητήματα έμφυλης βίας στον Βόλο, καθώς πολύ συχνά οι φορείς του κράτους είναι ανεπαρκείς και οι γυναίκες μένουν μόνες και απροστάτευτες. Ο κόσμος μας ενίσχυσε και οικονομικά για να συνεχίσουμε όλα αυτά που κάνουμε.
Η παρέμβασή μας ήταν πετυχημένη από την άποψη της συμμετοχής και του ενδιαφέροντος του κόσμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός το Πάσχα 2024: Η πρώτη επίσημη πρόγνωση δεν έχει καλά νέα
Επόμενο άρθροΠήγα στο Μαρόκο για γυρίσματα του video clip και οι Μαροκινοί νόμιζαν ότι είμαι από εκεί