Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε στο Α.Τ. Αλμυρού ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Τεχνικών Έργων και Διαχείρισης Δράσεων για τα αδέσποτα κ. Ι. Εκίζογλου καθώς διαπιστώθηκε ότι, στον κόμβο της ΠΑΘΕ και στη διασταύρωση με την παραλία του Αλμυρού, άγνωστοι εγκατέλειψαν περίpoυ 30 αδέσποτα σκυλιά, τα οποία περιφέρονται στην περιοχή.

Με την κατάσταση αυτή μπορεί να δημιουργηθεί κίνδυνος για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, καθώς τα σκυλιά αυτά θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν ανθρώπους αναζητώντας τροφή και ν’ αποτελέσουν κίνδυνο για διερχόμενα οχήματα, κυρίως δίκυκλα. Οπωσδήποτε πρόκειται για ενέργειες ανεύθυνων ατόμων που πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν. Ο κ. Εκίζογλου αναφέρει χαρακτηριστικά:

”Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως η ευθύνη απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς είναι συλλογική και αφορά όχι μόνο τους δημότες αλλά και τους θεσμοθετημένους φορείς που εμπλέκονται στο πρόβλημα.

Η λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος, δεν βρίσκεται μεταθέτοντάς το στους διπλανούς μας, καθώς έτσι φανερώνουμε την αδιαφορία μας για τα ζώα, αλλά και τη βαθιά περιφρόνησή μας για τους πολίτες όμορων περιοχών.

Μόνο η αναζήτηση λύσεων βασισμένων στο διάλογο, τη συνεργασία και τη συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών (ατομικών και συλλογικών) και με κριτήριο την ευζωία των αδέσποτων αλλά και την ασφάλεια των πολιτών, μπορεί να εγγυηθεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής τόσο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, όσο και για τους δημότες”.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία Χαρίτση σε Βαρβάκειο και Αιόλου: Στην Πασχαλινή αγορά καταρρέει το success story της κυβέρνησης
Επόμενο άρθροRolling Stones: Σα να μην πέρασε μια μέρα – Η sold out περιοδεία των 80χρονων γερόλυκων της ροκ