Πηγές από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) αναφέρθηκαν σήμερα (9/5) σχετικά με ζητήματα που αφορούν το προσωπικό, καθώς και στρατολογικές διατάξεις, στο νομοθέτημα που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Τα ζητήματα που αφορούν τις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις του προσωπικού, καθώς και οι στρατολογικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοθέτημα του ΥΠΕΘΑ, το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, θα ενταχθούν σε επόμενο νομοθέτημα του ΥΠΕΘΑ και σε διατάξεις για τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι παρατηρήσεις κατά την τρέχουσα δημόσια διαβούλευση θα ληφθούν υπόψη. Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί την 13η Μαΐου 2024, στις 10 το πρωί. Επισυνάπτονται το Σχέδιο Νόμου και η Ανάλυση Συνεπειών Ρύθμισης.

Συνοπτικά το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ έχει τέσσερα βασικά σκέλη:

  • Σύσταση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ, με σκοπό την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος αμυντικής καινοτομίας προς όφελος τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του επιστημονικού δυναμικού της χώρας,
  • Εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
  • Σύσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις του Σώματος Πληροφορικής, με αποστολή τη στρατιωτική τους θωράκιση έναντι των σύγχρονων προκλήσεων και απειλών κυβερνοασφάλειας.
  • Επιμέρους ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν κυρίως στην εύρυθμη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων και στην παρεχόμενη από αυτά υγειονομική φροντίδα, νέα ειδικά προγράμματα θητείας ανδρών και γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, στρατολογικές ρυθμίσεις κ.ά.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑπεβίωσε 87χρονη στο Βόλο
Επόμενο άρθροΗ Βίκυ Κάβουρα έκανε χαλαρή βόλτα στα νότια προάστια στον 9ο μήνα εγκυμοσύνης