Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τον μεγάλο τελικό του UEFA Europa Conference League στις 29 Μαΐου στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με τις συσκέψεις της ΕΛ.ΑΣ. και των εμπλεκόμενων φορέων να είναι συνεχείς.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ., της ΕΠΟ, της UEFA και των δύο ομάδων του τελικού, του Ολυμπιακού και της Φιορετντίνα.

Τα εισιτήρια και η μετακίνηση των φιλάθλων

Η σύσκεψη αυτή φιλοξενήθηκε στο γήπεδο του Ολυμπιακού «Γ. Καραϊσκάκης» και είχε κεντρικό αντικείμενο συζήτησης τη διάθεση των εισιτηρίων από τις δύο ομάδες καθώς και το σχέδιο μετακίνησης των φιλάθλων του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συζήτηση προέκυψε ότι η ιταλική ομάδα θα διαθέσει περίπου 3.000 με 3.500 εισητήρια και μάλλον όχι περισσότερα από 4.000 εισητήρια.

Αυτό σημαίνει ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που θα μπορέσουν να βρουν το μαγικό εισιτήριο του τελικού σίγουρα θα είναι πάνω από 10.000 και ίσως αγγίξουν τις 15.000 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων και βάσει αυτού του αριθμού θα γίνει ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για την μετακίνησή τους στο γήπεδο την ημέρα του τελικού.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο χώρος συγκέντρωσης

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – και όπως όλα δείχνουν – θα γίνει οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας του Πειραιά από τον σταθμό του Ηλεκτρικού «Φάληρο» που είναι στο γήπεδο Καραϊσκάκη.  Το συγκεκριμένο σημείο θα οριστεί ως χώρος συγκέντρωσης και οι φίλαθλοι θα επιβιβάζονται σε συρμούς του Ηλεκτρικού και θα αποβιβάζονται στους σταθμούς Πευκάκια και Περισσός.

Στο Φάληρο θα γίνεται έλεγχος ώστε μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων του αγώνα να μπαίνουν στο τρένο ενώ στους σταθμού αποβίβασης θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που θα συνοδεύουν τους φιλάθλους στην πορεία με τα πόδια μέχρι το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε και αυτοψία στους χώρους του σταθμού προκειμένου να έχουν και οι εκπρόσωποι της UEFA σχετική εικόνα γι’ αυτό άλλωστε και η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Στο ΟΑΚΑ οι Ιταλοί

Για όσους δεν εξασφαλίσουν εισιτήριο του αγώνα, εξετάζεται το ενδεχόμενο στο γήπεδο Καραϊσκάκη να δημιουργηθεί Fan Zone από την UEFA για τους φίλους του Ολυμπιακού.

Όσον αφορά του φιλάθλους της Φιορεντίνα εξετάζεται η αντίστοιχη οργανωμένη μετακίνηση να γίνει από τον σταθμό «Ειρήνη» του Ηλεκτρικού και ο χώρος συγκέντρωσης των Ιταλών να οριστεί το ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιτελική σύσκεψη για τον τελικό στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.  με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως έχει αποφασιστεί τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται περιμετρικά του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας δύο ημέρες πριν τον τελικό, δηλαδή από τη Δευτέρα, 27 Μαΐου.

Τα μέτρα θα κορυφωθούν την ημέρα του τελικού με τρεις ζώνες ασφαλείας και κανείς δεν θα μπορεί να πλησιάσει αν δεν έχει εισιτήριο του αγώνα.

Η διεθνής συγκυρία

Το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. αφορά και μέτρα ασφαλείας που σχετίζονται με τη διεθνή συγκυρία λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή αλλά και τις απειλές του ISIS για επιθέσεις κατά τη διάρκεια διεθνών αθλητικών οργανώσεων όπως είναι οι τελικοί της ΟΥΕΦΑ.

Για τον λόγο αυτό στον σχεδιασμό συμμετέχουν στελέχη της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ενώ υπάρχει στενή συνεργασία και με υπηρεσίες ασφαλείας του εξωτερικού και τη Europol.

Επίσης εκτός από το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια ιδιαίτερα μέτρα θα ληφθούν και στις περιοχές με εμπορικό ενδιαφέρον και τα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν οι αποστολές των δύο ομάδων καθώς και οι υπόλοιποι παράγοντες του αγώνα, στελέχη της UEFA και οι επίσημη προσκεκλημένοι.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠόσα χρωστούν τα αμερικανικά νοικοκυριά – Χρέη που ζαλίζουν
Επόμενο άρθροΕίχα την τιμή τα πρώτα μου τραγούδια να τα βγάλει εκείνος