Απόρριψη των ελαφρυντικών για τους 7 καταδικασθέντες για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση των ποινών για τα μέλη της Χρυσής Αυγής, μετά τη χθεσινή ιστορική απόφαση καταδίκης της ως εγκληματική οργάνωση.

Η εισαγγελέας του Εφετείου, Αδαμαντία Οικονόμου, απορρίπτει την αναγνώριση ελαφρυντικών για τους 7 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης: Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Χρήστο Παπά και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Επίσης, απορρίπτει την αναγνώριση ελαφρυντικών για τους περισσότερους από τους 11 που καταδικάσθηκαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Η εισαγγελέας ζητά να δοθεί ελαφρυντικό που υπήρχε στον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα σε όσους έχουν καταδικασθεί για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αλλά δεν κατηγορούνται ή δεν έχουν καταδικασθεί για άλλη κακουργηματική πράξη της οργάνωσης. Αν αυτό το ελαφρυντικό γίνει δεκτό από το δικαστήριο, μπορεί να δοθεί σε αρκετούς από τους καταδικασθέντες.

Νωρίτερα, είχε ζητήσει να αναγνωριστεί μόνο ο σύννομος βίος στους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές Ευστάθιο Μπούκουρα, Δημήτριο Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο. Σημείωσε ότι «θα ήταν αντιφατικό από τη μια να αναγνωρίζουμε πως στρέφονται κατά του δημοκρατικού συνόλου πολιτεύματος και του κοινωνικού συνόλου και από την άλλη να τους χορηγούμε ελαφρυντικά» .

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές για να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν και σήμερα στους δρόμους γύρω από το Εφετείο.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Ντίνα Τσουκαλά

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαράταση για το επίδομα στέγασης και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε πληγέντες από τον «Ιανό»
Επόμενο άρθροΤρόποι να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεϊνών