Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τα μέλη της ΚΟ Μαγνησίας του ΚΚΕ, Στεργίου Κώστα, Μαριεττάκη Δημήτρη και Παπαδημητρίου Γιάννα, συμμετείχε στη συγκέντρωση εργαζομένων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου το πρωί της Πέμπτης στο Βόλο.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι ενάντια στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή και προβλέπει τη μετατροπή των πέντε μεγάλων δημόσιων μουσείων της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) ενώ στην πραγματικότητα αποκόπτονται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και ανοίγει ο δρόμος στην επιχειρηματική τους δράση με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.
Τα μέλη της αντιπροσωπείας, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων, έκαναν ξεκάθαρη την αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου του υπ. Πολιτισμού. Υπογράμμισαν ότι οι έννοιες «αυτοτέλεια, αυτονομία και αυτοχρηματοδότηση» που αναφέρει η κυβέρνηση, σημαίνει πως μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση κι έτσι ”τα Μουσεία ωθούνται να βρίσκουν πόρους, σε ένα διαρκές κυνήγι χορηγιών, από διάφορα ιδρύματα, ΜΚΟ, επιχειρηματικούς ομίλους, επιφέροντας με αυτό τον τρόπο την εμπλοκή των ιδιωτών στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας με το αζημίωτο και με κριτήριο το κέρδος”.

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Γαλανούλης: Πέθανε έξι μέρες μετά τη γέννηση του γιου του – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας
Επόμενο άρθροΟι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ατμόσφαιρα στον Βόλο