Μεγάλο σοκ προκάλεσε στην οικογένεια ενός 17χρονου η μαρτυρία του ίδιου όταν αποφυλακίστηκε από το κατάστημα κράτησης της Κασσαβέτειας Βόλου, όταν τους αποκάλυψε ότι βιαζόταν ομαδικά στο κελί του για 15 μέρες. Η μητέρα του νεαρού, μόλις ξεπέρασε το αρχικό σοκ, πήγε με το γιο της και κατήγγειλε το συμβάν στην ασφάλεια Ηρακλείου Κρήτης, απ’ όπου κατάγεται.

Ο νεαρός εξετάστηκε από ιατροδικαστή και παιδοψυχολόγο οι οποίοι φαίνεται να πείστηκαν από τα λεγόμενά του. Η δικογραφία που σχηματίστηκε εστάλη στο ΑΤ Βόλου, όπου το τμήμα ασφαλείας θα αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση.

Η γενική γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής, ενημέρωσε την εισαγγελία Πρωτοδικών, που διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα για την καταγγελία.

Ο 17χρονος αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο του 2023 και παρέμεινε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κασσαβέτειας για περίπου έξι μήνες. Η κράτησή του διατάχθηκε για κρούσμα ενδοοικογενειακής βίας με θύμα την αδελφή του.

Ο νεαρός που δεν έχει βγει από το σπίτι του από τις 19 Μαρτίου που αποφυλακίστηκε, αποκάλυψε στο ”cretalive” ότι τον βίαζαν πέντε άτομα σχεδόν κάθε βράδυ για περίπου 15 ημέρες μέχρι που αποφυλακίστηκε. Είπε ακόμα ότι, από την πρώτη μέρα εγκλεισμού του άρχισε το μαρτύριο. Του πήραν τα ρούχα και  τον ξυλοφόρτωσαν πολλές φορές.

Πέντε άτομα, όπως κατήγγειλε ο νεαρός, κακοποίησαν κι άλλα παιδιά, με την έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη και πολύ σύντομα αναμένονται απαντήσεις.

Προηγούμενο άρθροΜαγνησία: Τα κόμματα και οι υποψήφιοι των εκλογών της 21ης Μα’ί’ου που θα βρούμε στο νομό
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη 39χρονος με ναρκωτικά στο λιμάνι του Βόλου