Για απάτη σε βαθμό κακουργήματος κατηγορείται ένα ζευγάρι και ο 78χρονος συγγενής τους από τον Τύρναβο, οι οποίοι απέσπασαν ποσό που φτάνει τις 335.000 ευρώ από ανυποψίαστο 70χρονο κάτοικο χωριού στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού.

Πιο συγκεκριμένα, το ζευγάρι ζητούσε συστηματικά χρηματικά ποσά από τον 70χρονο με την πρόφαση επένδυσης σε ιατρικό και παραϊατρικό εξοπλισμό, με τον άτυχο ηλικιωμένο να μην καταλαβαίνει πότε έχασε 335.000 ευρώ, χωρίς φυσικά να έχει λάβει κανένα κομμάτι του εξοπλισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως τα χρήματα που έδινε ο 70χρονος κατέληγαν στον τραπεζικό λογαριασμό του 78χρονου, ο οποίος είναι πατέρας ενός εκ των δύο.

Στον ανακριτή οδηγήθηκε το ζευγάρι και ο 78χρονος , όπως επίσης και ο 70χρονος παθών. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ο 78χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας που τον αναγκάζουν να περπατάει με την βοήθεια Πι, αφέθηκε ελεύθερος.

Το ζευγάρι των δραστών αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους την απαγόρευση εξόδου από την χώρα, την εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους μια φορά τον μήνα και την καταβολή εγγύησης ύψους 2000 €, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους.

Το χρονικό της απάτης έλαβε μέρος πέρυσι το καλοκαίρι σε νοσοκομείο της Λάρισας, όπου οι δύο ηλικιωμένοι νοσηλεύονταν σε διπλανά κρεβάτια. Το ζευγάρι όταν επισκέφθηκε τον πατέρα του, αντιλήφθηκε την ευκαιρία της απάτης, προσεγγίζοντας τακτικά τον 70χρονο. Του προωθούσαν ιατρικό και παραϊατρικό εξοπλισμό ως μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία, ενώ του υποσχέθηκαν πως η επένδυση θα έχει σίγουρα κέρδη.

Η συγκεκριμένη τακτική συνεχίστηκε το επόμενο διάστημα, με το ζευγάρι να πείθει τον 70χρονο να καταθέτει σταδιακά ποσά χρημάτων στον λογαριασμό του 78χρονου. Μάλιστα, το ζευγάρι ισχυριζόταν πως ενημερωνόταν τακτικά για την επιτυχία της επένδυσης.

Όταν ο 70χρονος έφτασε σε σημείο να έχει καταθέσει σχεδόν 335.000 ευρώ χωρίς καμία επιστροφή, αποφάσισε να επικοινωνήσει με το ζευγάρι με σκοπό να ενημερωθεί για την επένδυση του. Βέβαια αυτό ήταν αδύνατο καθώς το ζευγάρι ήταν άφαντο. Με τη συνειδητοποιήση ότι έπεσε θύμα απάτης ο 70χρονος έκανε καταγγελία στην αστυνομία, ,με το ζευγάρι να οδηγείται στον ανακριτή.

 

Προηγούμενο άρθροΟι μνηστήρες μιας προοδευτικής κυβέρνησης, ο άγνωστος Χ και η κλεψύδρα των εκλογών
Επόμενο άρθροΕπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες του 17χρονου στις φυλακές Κασσαβέτειας