Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση – έκκληση του Συλλόγου Παλιών – Παλαιού Λιμεναρχείου και των κατοίκων:

Η γειτονιά μας από τη Γρ. Λαμπράκη και κάτω ήταν για 3 συνεχόμενες μέρες αποκλεισμένη εξαιτίας της πλημμύρας. Το νερό είχε συσσωρευτεί γιατί για 3 και πλέον μέρες δεν έγινε τίποτα απολύτως ώστε να διοχετευτεί το νερό στο λιμάνι. Εξαιτίας του νερού και της λάσπης που σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν και το ένα μέτρο, πολλοί εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ σχεδόν όλα τα σπίτια και οι επιχειρήσεις έχουν πάθει τεράστιες καταστροφές.

Ζητάμε άμεσα λοιπόν να γίνουν τα παρακάτω:

  1. Τα μαζευτούν άμεσα τα λασπόνερα από όλους τους δρόμους του Παλαιού Λιμεναρχείου. Μαζί με το φορτατάκια να υπάρχουν και φορτηγά για να απομακρύνουν τη λάσπη.
  2. Να έρθει άμεσα μηχάνημα του Δήμου ή ιδιώτη να τραβήξει τη λάσπη από τα φρεάτια ώστε να ξεβουλώσουν. Πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί το νερό από την περιοχή, δεν πρέπει να παραμείνει ο βούρκος αυτός.
  3. Να έρθει υδροφόρα και να πλύνει τους δρόμους ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με μικρόβια και μολύνσεις. Στο Παλαιό Λιμεναρχείο έχουν καταλήξει όλα τα νερά της πόλης, των ποταμών και των υπονόμων.
  4. Να έρθουν στη γειτονιά άμεσα κάδοι απορριμμάτων, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι να αποθέτουν τα κατεστραμμένα αντικείμενα αλλά και τα προϊόντα ψυγείου που έχουν χαλάσει κι έχουν αρχίσει να μυρίζουν. Οι κάδοι αυτοί να καθαρίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  5. Να τεθεί σε λειτουργία η αντλία που υπάρχει για να στέλνει τα νερά στη θάλασσα σε περίπτωση βροχόπτωσης. Να ελεγχθεί ότι είναι λειτουργική και η γεννήτρια που υπάρχει για την περίπτωση διακοπής ρεύματος.
  6. Άμεση ενίσχυση των οικογενειών που έχουν εγκαταλείψει το σπίτι τους κι αντιμετωπίζουν άμεσα οικονομικά προβλήματα.
  7. Να προγραμματιστεί άμεσα έργο που θα επιλύει το πρόβλημα με τη διέλευση του νερού από τη γειτονιά στο λιμάνι.
  8. Να έρθει άμεσα η πολιτική προστασία στην περιοχή για την καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και επιχειρήσεις.
  9. Να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις ότι θα υπάρχουν αποζημιώσεις αλλά και να ανακοινωθούν μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων (μειωμένη τιμή ρεύματος και νερού, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, κατάργηση εισφορών κ.α.)

Τα παραπάνω χωρίς καμία απολύτως υπερβολή είναι ζητήματα δημόσιας υγείας και επιβίωσης των κατοίκων της περιοχής.

ο πρόεδρος του ΔΣ,

Βασίλης Χουλιαράς

Προηγούμενο άρθροAνεξάρτητη Κίνηση Ενότητας Ζαγοράς-Μουρεσίου: Τρόφιμα, νερά και φάρμακα στους αποκλεισμένους του Χορευτού
Επόμενο άρθροΡωσία: Αντέχει η οικονομία της παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις