Με την εικόνα του δήμου να έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία εννέα χρόνια και με μεγάλες παρεμβάσεις τόσο στην πόλη όσο και στον Υμηττό να παίρνουν πλέον σειρά, ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης και πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος θέτει για τρίτη φορά υποψηφιότητα για τον δήμο.

Διεκδικείτε την τρίτη θητεία στον δήμο. Ποιο είναι το σχέδιό σας για την πόλη;

Συμπληρώσαμε 9 χρόνια στη διοίκηση του δήμου και ομολογώ ότι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πόλη μας δεν μοιάζει με τίποτα στην εικόνα που είχε το 2014!

Σήμερα, είμαστε περήφανοι που ο δήμος έχει καταγράψει αλματώδη πρόοδο και εξέλιξη σε κάθε τομέα της καθημερινότητας, έχει καταφέρει να αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση, έχει γίνει πόλος έλξης χιλιάδων νέων συμπολιτών που θέλουν να ζήσουν σε αναβαθμισμένες γειτονιές.

Εχω αναφερθεί πολλές φορές στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, στο πώς παραλάβαμε τον δήμο μαραζωμένο και αφημένο στην τύχη του, και στο πώς με αγώνα, όραμα, θέληση και κυρίως πάθος καταφέραμε να αντιστρέψουμε αυτή τη δυσχερή για την πόλη μας κατάσταση και προοπτική.

Αυτό το σχέδιο συνεχίζουμε και πάνω σε αυτό «κεντάμε» τα επόμενα μεγάλα έργα!

Ακολουθούν μεγάλες παρεμβάσεις στο Ελληνικό, στον Υμηττό, κτίρια εμβληματικά, όπως το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού, το Δημαρχείο, δομές, η παραλία, το παραλιακό αθλητικό μας κέντρο κ.λπ. Τα κυριότερα εξ αυτών, 33 στον αριθμό, τα παρουσιάζουμε στο πρόγραμμά μας που αφορά τη θητεία 2024 – 2028. Με επίκεντρο πάντοτε τον άνθρωπο, που ήταν και είναι για εμένα η φιλοσοφία της πολιτικής μας, θα συνεχίσουμε τον ίδιο ρυθμό έργων γιατί τα σπουδαιότερα έργα δεν έχουν έρθει όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο.

Οι προτεραιότητές σας;

Εχουν γίνει πολλά, και μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα! Μάλιστα τα περισσότερα εξ αυτών τα έχουμε δρομολογήσει, και σταδιακά υλοποιείται το όραμα που έχουμε για την πόλη του μέλλοντος. Τίποτε δεν είναι δεδομένο! Χρειάζεται επαγρύπνηση, διαρκής προσπάθεια και επιμονή. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι δημότες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης που δεν θέλουν με τίποτε να ρισκάρουν. Γι’ αυτό μας περνούν καθημερινά το μήνυμα ότι είναι στο πλευρό μας, ακόμη πιο δυνατοί, ακόμη πιο ισχυροί, ακόμη πιο σίγουροι ότι κάνουν τη σωστή επιλογή ψηφίζοντας για δήμαρχο τον Γιάννη Κωνσταντάτο και την «Ενωμένη Πόλη». Οι προτεραιότητες δεν σας κρύβω ότι έχουν να κάνουν κυρίως με την καθημερινότητα των πολιτών, καθώς η ζωή προχωρά και οι ανάγκες της είναι διαρκείς! Παράλληλα, υλοποιούμε τα μεγάλα έργα που αναγεννούν την πόλη μας!

Ποιο το όφελος για τους δημότες από την επένδυση στο Ελληνικό;

Ο δήμος πλέον κατέχει ακίνητη περιουσία περίπου 160 στρεμμάτων, εντός της επένδυσης, την οποία θα αξιοποιήσουμε για κοινωνικούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς σκοπούς. Επίσης, ολοκληρώνονται υποδομές που γίνονται χορηγία του επενδυτή, όπως είναι το κτίριο των ΑμεΑ που παραλαμβάνουμε επίσημα σε λίγες ημέρες, και έπονται μεγάλες υποδομές, όπως το νέο Δημαρχείο, το θεματικό πάρκο ΑμεΑ, η επέκταση της Αγίας Παρασκευής και η ανάπλασή της, το νέο υπερσύγχρονο δημοτικό αθλητικό κέντρο…

Με εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, όλοι μιλούν για το «παράδειγμα του Υμηττού»…

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά και συνάμα ευθύνη να είναι ο Υμηττός το βουνό «οδηγός» για όλη την Ελλάδα. Μέσα από τον ΣΠΑΥ καταφέραμε με ειλικρίνεια να αγγίξουμε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και να εκθέσουμε προβλήματα αλλά και να προτάξουμε τις λύσεις που χρειάζονται για να θωρακίσουμε τον δασικό μας πλούτο.
Αξίζει να τονιστεί ότι τα έργα πρόληψης για τη θωράκιση των δασών δεν είναι αρμοδιότητα της Αυτοδιοίκησης. Ωστόσο αυτό που κάνει τον ΣΠΑΥ να ξεχωρίζει πανελλαδικά είναι το γεγονός ότι αναλαμβάνει ουσιαστική δράση, ενισχύει επικουρικά το έργο πρόληψης για την προστασία του Υμηττού και υλοποιεί ένα εμβληματικό έργο συνολικού ύψους 11 εκατ. ευρώ για την προστασία και την ανάδειξη του ορεινού όγκου του Υμηττού.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρέβεζα: Συνελήφθη αλλοδαπός για βιασμό 12χρονης
Επόμενο άρθροΛάθος που μεγάλωσα το παιδί μου μόνη