Η ταλαιπωρία δεν έχει τελειωμό για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στο Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Για να κλείσουν ραντεβού σε πρωινό ιατρείο στο Νοσοκομείο Βόλου θα πρέπει να έχουν πρώτα τη θεά τύχη με το μέρος τους και μετά τα υπόλοιπα στοιχεία τους.

Για παράδειγμα, σήμερα 20 Σεπτεμβρίου, άνοιξε το ”σύστημα” για να κλείσει κάποιος ραντεβού σε πρωινό ιατρείο για εξέταση από οφθαλμίατρο. Κατ’ αρχάς το τηλεφωνικό κέντρο δεν εξυπηρετεί. Ετσι, πρωί-πρωί, δεκάδες ήταν εκείνοι που στήθηκαν στην ουρά για να πιάσουν θέση προτεραιότητας και να κλείσουν ραντεβού για το επόμενο τρίμηνο παρακαλώ!

Μέσα σε δυο ώρες το…..πανηγύρι έλαβε τέλος, καθώς, έκλεισαν, λέει, όλα τα ραντεβού μέχρι το τέλος του έτους!

Ανάλογες καταστάσεις επικρατούν και στα άλλα τμήματα, ενώ απουσιάζουν εντελώς αρκετές σημαντικές ιατρικές ειδικότητες.

Ακόμα όμως κι αν κάποιος δοκιμάσει να κλείσει ραντεβού σε γιατρό-ιδιώτη συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, θα βρει ραντεβού, για παράδειγμα σε έναν από τους 4 οφθαλμιάτρους, μετά από 1 μήνα και βάλε.

Σα να μη φτάνουν όλα αυτά οι ιδιώτες γιατροί συμβεβλημένοι, λέμε τώρα , με τον ΕΟΠΥΥ, έχουν διαφορετικά, πολύ διαφορετικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών. Κάποιοι, είναι αλήθεια, δεν χρεώνουν τον ασθενή, όμως υπάρχουν πολλοί που φτάνουν να χρεώνουν από 5 ως 40 ευρώ, πάντα μέσω του ΕΟΠΥΥ!

Οσον αφορά την εγγραφή συνταγών τα ίδια. Από 0 ως 10 ευρώ η συνταγή!

Με λίγα λόγια ο καθένας κάνει ο,τι θέλει. Κατά τα άλλα, το υπουργείο υγείας υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να πληρώνει ο ασφαλισμένος το γιατρό που είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ.

Η πραγματικότητα απέχει πολύ από τις ανακοινώσεις που γίνονται από τα……ωραία γραφεία!

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΠασινιάν: Η Αρμενία δεν συμμετείχε στην σύνταξη της συμφωνίας εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επόμενο άρθροΜηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης στη Θεσσαλία