Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ της Παλαιστίνης καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου.

Αν και πανελλαδικά δεν έχει υπάρξει -έως αυτή τη στιγμή- κάποια οργανωμένη κινηματική δράση υπέρ της Παλαιστίνης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οργάνωση της Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση στις 18:00, στο μνημείο του Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε αναφερθεί στην απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από τις κινητοποιήσεις που γίνονται για την Παλαιστίνη

Αιχμή για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε αφήσει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις προηγούμενες μέρες. Φέρεται να είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ λείπει εντελώς από τις κινητοποιήσεις που γίνονται για την Παλαιστίνη, φέρνοντας ως παράδειγμα τη διαδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα την περασμένη Κυριακή.

Στιγμιότυπο από διαδήλωση που συμμετείχε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

«Η Γάζα γίνεται ο τάφος χιλιάδων παιδιών και αθώων προκειμένου να ικανοποιηθεί η εκδικητική μανία της ισραηλινής κυβέρνησης»

Η νομαρχιακή επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σημειώνουν πως «η Γάζα γίνεται ο τάφος χιλιάδων παιδιών, γυναικών, αρρώστων και αθώων πολιτών προκειμένου να ικανοποιηθεί η εκδικητική μανία της ισραηλινής κυβέρνησης με τη στήριξη των ΗΠΑ και την ψευδεπίγραφη ουδετερότητα της ΕΕ».

Προσθέτει ότι «η ΝΕ Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη φωνή της, με τις φωνές όλων των λαών του κόσμου, τους φιλειρηνιστές Εβραίους -εντός και εκτός του Ισραήλ- και με τους επιζώντες του ολοκαυτώματος, που διαδηλώνουν και απαιτούν να σταματήσει τώρα το έγκλημα στην Παλαιστίνη».

Τέλος, αναφέρει ότι η τοπική νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει «την ειρήνη με δικαιοσύνη στην πολύπαθη περιοχή» και ζητεί «τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, την επανεκκίνηση των συνομιλιών για δύο κράτη στη βάση των συνόρων του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού Κράτους».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕΚΤ: Ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο στο ενεργειακό κόστος αν δεν εξαπλωθεί
Επόμενο άρθροΓαλλία: Στις 6 Δεκεμβρίου ορίστηκε το παιχνίδι Μαρσέιγ-Λιόν