Με το σφυροκόπημα των ισραηλινών στη Λωρίδας της Γάζας να συνεχίζεται με αδιάκοπη ένταση και τα χτυπήματα σε νοσοκομεία και καταφύγια να μην έχουν τέλος ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε άρθρο γνώμης που φιλοξενείται στην Washington Post, λέει ότι η Γάζα και η Δυτική Όχθη πρέπει να επανενωθούν υπό την Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούντ Αμπάς.

«Η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει, εν τέλει, να αναλάβει την διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Οχθης μετά τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς», γράφει ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Απορρίπτει μια νέα κατοχή της Γάζας

Με τα σενάρια να έχουν φουντώσει τον τελευταίο καιρό για εκτοπισμό των παλαιστινίων από τη Γάζα ο Τζο Μπάιντεν, θέλοντας να βάλει ένα τέλος, λέει πως «δεν πρέπει να υπάρξει» ενώ απορρίπτει μια «νέα κατοχή, πολιορκία, αποκλεισμό, ή εδαφική μείωση».

Ο Τζο Μπάιντεν, κρατώντας τις απαιτούμενες ισσοροπίες, τονίζει πως οι ΗΠΑ παραμένουν  σταθερά στο πλευρό του ισραηλινού λαού «ενάντια στον δολοφονικό χτύπημα της Χαμάς» στις 7 Οκτωβρίου προδειδοποιώντας όμως ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εκδώσουν απαγορεύσεις εισόδου κατά των «εξτρεμιστών» που επιτίθενται κατά πολιτών στην Δυτική Όχθη. Πρόκειται για μια σαφή καταδίκη της βίας που ασκούν οι ισραηλινοί έποικοι κατά των Παλαιστινίων που ζουν στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

«Ένα μέλλον χωρίς τη Χαμάς»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επαναλαμβάνει ότι ο παλαιστινιακός λαός αξίζει ένα δικό του κράτος και «ένα μέλλον χωρίς τη Χαμάς» και προσδιορίζει πως στόχος είναι, μετά τη λήξη του πολέμου «να σπάσει ο κύκλος της αδιάκοπης βίας» και «να οικοδομηθεί κάτι ισχυρότερο στη Γάζα και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ αρχιτεκτονική της ταφής – Οι Έλληνες μιλούν με τους νεκρούς τους
Επόμενο άρθροΈλλειψη ύπνου: Τι προκαλεί και πώς να μειώσετε τις επιπτώσεις