Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και το Σωματείο “Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων “, με τη συμμετοχή των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διοργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης 24 Απριλίου, ομιλία – εκδήλωση στο Βόλο, με θέμα “Προστατεύοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά από τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής “.

Ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος και Κλίματος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Κώστας Καρτάλης.

Αναφερόμενος στην ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου και την κλιματική αλλαγή που είναι εδώ, δήλωσε ότι, η μελέτη των Ολλανδών ίσως αποδειχτεί ανεπαρκής, γιατί δεν υπολογίζει τη μελλοντική ευαλωτότητα της περιοχής, ενώ μίλησε και για ήπια προσαρμογή των καλλιεργειών στις νέες συνθήκες.

Ο κ. Καρτάλης επισήμανε ακόμα ότι, η κλιματική αλλαγή με τα φαινόμενά της επηρεάζει τα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας μας και γι’ αυτό χρειάζονται άμεσα μέτρα για τη διαφύλαξη της σπουδαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δρώντας κυρίως προληπτικά.

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΑφρικανική σκόνη: «Η καταχνιά της Σαχάρας έπνιξε την Αθήνα» – Δημοσίευμα BBC
Επόμενο άρθροΣπαρτιάτες: Οι δυνάμεις του σκότους επικράτησαν της ανεξάρτητης δικαιοσύνης