Στη δημοσιότητα έδωσε η ΓΣΕΕ την αφίσα και τη διακήρυξη της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε για την Πρωτομαγιά, υπογραμμίζοντας πως η 1η Μάη, για τα συνδικάτα, είναι «ημέρα απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας».

Όπως αναφέρει: «Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας. Η ΓΣΕΕ δεν «διεκδικεί» από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως Αργία την 1η ΜΑΗ και μάλιστα μεταφερόμενη και περιφερόμενη.

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη γενική απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τετάρτη 1η
Μαΐου, και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, συμμετέχοντας στην παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική δικαιοσύνη και την παγκόσμια ειρήνη.

«Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών», τονίζει η ΓΣΕΕ.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της διακήρυξης της ΓΣΕΕ

Όπως σημειώνει, «η 1η Μάη, εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης, είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων».

«Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει και τιμά τις επιτυχίες και τις θυσίες των εργαζομένων στην ιστορία, όπως η μείωση των ωρών εργασίας, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, και η θέσπιση του οκταώρου. Αναδεικνύει το δικαίωμα στην εργασία και στις δίκαιες εργασιακές συνθήκες, κάτι που είναι θεμελιώδες για την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομική ασφάλεια. Συμβολίζει την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων ανά τον κόσμο και ενισχύει την έννοια της κοινής αγωνίας και των κοινών στόχων για καλύτερες συνθήκες για όλους. Παρέχει μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους να αναδείξουν δυσεπίλυτα ζητήματα και προκλήσεις στον εργασιακό χώρο, όπως η
ανισότητα, η ανεργία, και οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Συνομοσπονδία.

Και προσθέτει πως «γι’ αυτό το λόγο, αγωνιζόμαστε για ένα παρόν και ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροGoldman Sachs: Φεύγει από το Λονδίνο – Στο Παρίσι το ευρωπαϊκό στρατηγείο της
Επόμενο άρθροΟσμή σκανδάλου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα;