Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για το μπόνους παραγωγικότητας ύψους 15% στους δημοσίους υπαλλήλους έθεσε στην κορυφή της ατζέντας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ειδικό μπόνους παραγωγικότητας το οποίο θα μπορούν να λαμβάνουν οι υπάλληλοι αλλά και τα τμήματα τα οποία επιτυγχάνουν συγκεκριμένους στόχους

Όπως είπε κατά την εισηγητική του τοποθέτηση «γίνεται ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση ενός πιο αποτελεσματικού κράτους κάτι στο οποίο συγκλίνουν από την πλευρά τους και τα νέα κίνητρα στο δημόσιο που θα εισηγηθεί η Υπουργός Εσωτερικών. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο ειδικό μπόνους παραγωγικότητας το οποίο θα μπορούν να λαμβάνουν οι υπάλληλοι αλλά και τα τμήματα τα οποία επιτυγχάνουν συγκεκριμένους στόχους. Η αξιολόγηση έχει ένα χαρακτήρα ενθαρρυντικό και δημιουργικό. Σκοπός μας είναι να επιβραβεύουμε εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι όχι μόνο πετυχαίνουν, αλλά ξεπερνούν τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει».

Παρουσιάζοντας τα υπόλοιπα νομοσχέδια σημεία που περιλαμβάνονται στην κυβερνητική συνεδρίαση υποστήριξε:

«Bελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Με μεταρρυθμίσεις, υπερβαίνουμε παθογένειες. Τα δύο ρήματα στα οποία δίνουμε σημασία είναι τα: “Ακούμε” και “προσπαθούμε”. Συνεχίζουμε με ένταση και ταχύτητα την πορεία των μεγάλων αλλαγών, εν όψει και των ευρωεκλογών. Απέναντι στις ακοστολόγητες υποσχέσεις των αντιπάλων μας, οφείλουμε να αντιτάξουμε το δικό μας σχέδιο».

Ξόρκισε την «άστοχη επιλογή»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές θα είναι οι ελληνικές φωνές στην Ευρώπη αλλά και το πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά προόδου».

Υπό τον φόβο της ψήφου διαμαρτυρίας, ισχυρίστηκε ότι «Έχουμε μια ευκαιρία και στο επόμενο διάστημα καθώς θα υπάρξει άλλο ένα υπουργικό συμβούλιο πριν τις ευρωεκλογές να εξηγήσουμε στους πολίτες τις περιπέτειες που μπορούν να φέρουν η αποχή και η επιπόλαια επιλογή».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Βόλου ενημερώθηκαν για την ενδοοικογενειακή βία
Επόμενο άρθροΑνακοινώνεται επίσημα από την Περιφέρεια η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στο Βελεστίνο