Κάλπες σε συνολικά δέκα ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Έως τις 22 Αυγούστου θα πρέπει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να έχει προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης σύμφωνα με τον νέο νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, υπέγραψε την απόφαση, βάσει της οποίας καθορίζεται το πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας, τόσο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όσο και σε εννέα ακόμη ιδρύματα, η θητεία των πρυτάνεων των οποίων εκπνέει στις 31 Αυγούστου.

Τα ΑΕΙ στα οποία θα προκηρυχθούν εκλογές είναι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Αιγαίου, Πειραιώς, Πελοποννήσου, Ιωαννίνων, Δημοκρίτειο Θράκης, Πολυτεχνείο Κρήτης και το ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Η εκλογική διαδικασία θα είναι διαφορετική από αυτή που ίσχυε. Προβλέπεται εκλογή Συμβουλίου Διοίκησης με έξι αιρετά μέλη, μέσα από τα οποία θα αναδειχθεί ο πρύτανης και πέντε εξωτερικά μέλη.

Σύμφωνα με το νέο Νόμο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα αναδειχθεί Συμβούλιο Διοίκησης με τετραετή θητεία, το οποίο θα απαρτίζεται από συνολικά 11 μέλη.

Η υπογραφή της απόφασης για το εκλογικό πλαίσιο, ουσιαστικά ανοίγει και τον δρόμο προς την ηλεκτρονική κάλπη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθροΜεσσήνη: Κινδυνεύει να χάσει το δεξί της μάτι η 49χρονη που δέχθηκε επίθεση με υδροχλωρικό οξύ
Επόμενο άρθροΟρίστηκε η δίκη για τη φωτιά στο Μάτι – 21 κατηγορούμενοι στο εδώλιο