Ολα σωστά αν και, ”όλα λάθος” ήταν ο τίτλος του θεατρικού έργου που παρουσίασαν το βράδυ της Δευτέρας 29 Μα’ί’ου, μαθητές του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας Βόλου στο χώρο του σχολείου. Η καθηγήτρια του σχολείου κα. Αντα Παπαγιάννη εργάστηκε αρκετούς μήνες με τα παιδιά, για να παρουσιαστεί αυτό το σπουδαίο επίτευγμα.
Ένα αγόρι που μεγαλώνει σε μια συνηθισμένη οικογένεια. Ο μπαμπάς δεν χάνει ευκαιρία να του δείχνει πόσο λίγο ανταποκρίνεται στο ανδρικό πρότυπο που έχει στο μυαλό του, ταπεινώνει τη μαμά, η μεγαλύτερη αδερφή επιβιώνει οχυρωμένη στον κόσμο της κι η ζωή κυλά συσσωρεύοντας αδιέξοδα.
Ο μικρός μεγαλώνει και τη σκυτάλη αναλαμβάνει το σχολείο και η παρέα των συνομηλίκων, που απογειώνει την εφηβική ανάγκη να κερδηθούν οι εντυπώσεις. Με θύμα το κορίτσι των ονείρων του και όχι μόνον….
Το “Όλα λάθος” βασίσθηκε σε τρεις ιστορίες από τα βιβλία της Ελένης Κατσαμά: “Ο κόσμος από την αρχή” και “Όλα από την αρχή” που εκδόθηκαν από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας σε συνεργασία με τη UNICEF, με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου των κοινωνικών προτύπων και στερεοτύπων στις σχέσεις των φύλων και στην κλιμάκωση της έμφυλης βίας.
Αξίζει να σημειωθεί ο απαράμιλλος ζήλος με τον οποίο αγκάλιασαν οι μικροί μαθητές τους ρόλους τους και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που χορεύουν
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και άτομα που χαμογελούν
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που χορεύουν
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και άτομα που χορεύουν
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που κάνουν πολεμικές τέχνες και άτομα που χορεύουν
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα και άτομα που χαμογελούν
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα
Προηγούμενο άρθροΑιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Βόλου
Επόμενο άρθροΠέθανε 82χρονη Βολιώτισσα