Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου προκαλεί ο θάνατος του Παναγιώτη Φιλιππίδη, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 72 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο.

Ο Παναγιώτης Φιλιππίδης, που δούλευε ως δημοτικός υπάλληλος στο ΚΕΠ Νέα Ιωνίας, ώσπου συνταξιοδοτήθηκε, ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε το θέατρο σκιών και ήταν ιδρυτής του Θεσσαλικού Θεάτρου Σκιών στο Βόλο.

Έγραφε τα έργα μόνος του, παντρεύοντας τις κλασικές φόρμες με σύγχρονους τύπους και θέματα γνώριμα και προσιτά σε κάθε παιδί. Εδωσε πολλές παραστάσεις ακόμα και μέσα σε σχολεία για να φέρει το θέατρο σκιών ακόμα πιο κοντά στους νέους.

Την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή ο δάσκαλος ειδικής αγωγής στο ειδικό σχολείο Αγριάς, Απόστολος Μιχαλόπουλος, που έγραψε: ”Ο Παναγιώτης Φιλιππίδης, ο φίλος μας, ο αγαπημένος μας άνθρωπος, ο μαγικός μας ήρωας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών. Το πελώριο χαμόγελο του, η ανιδιοτελής αγάπη, η αστείρευτη θετική ενέργεια, τα καλαμπούρια του, η γενναιοδωρία του, η δημιουργικότητα και η απέραντη καλοσύνη του, θα μας συντροφεύουν πάντα. Όσοι τον γνωρίσαμε έστω και για λίγο, ξέρουμε πόσο μοναδικός και καταπληκτικός ήταν. Καλό του ταξίδι. Θα είναι πάντα στις καρδιές μας”.

Η κηδεία του Παναγίώτη Φιλιππίδη θα τελεστεί σήμερα Κυριακή 6 Αυγούστου 2023 και ώρα 5.30 μ.μ.στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Βόλου.

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα 6 Αυγούστου
Επόμενο άρθροΚινδύνεψε να πνιγεί ηλικιωμένος σε παραλία του Βόλου