Την ενεργοποίηση από τον Δήμο Βόλου κινηματογραφικής αίθουσας, στο Αχίλλειο ή στο Μεταξουργείο, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο, σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας.

«Ο Βόλος πρέπει να είναι σήμερα η μόνη πόλη πανελλαδικά που δεν διαθέτει αίθουσα προβολής ταινιών», τονίζουν στην ερώτηση που υπογράφουν οι κ.κ. Λ. Μαυρογιάννης, Μ. Μεϊκόπουλος, Ευθ. Τσάμης, Ερασμία Καλαφάτη, Βαλασία Πετρίδη, Χρ. Βενέτης και Ν. Παπαπέτρος.

Ο μοναδικός κινηματογράφος που λειτουργούσε στον Βόλο, τα Village Cinema τέθηκαν εκτός λειτουργίας μετά τις διπλές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και έκτοτε δεν υπάρχει ενεργή κινηματογραφική αίθουσα.

«Ο Δήμος έχει στην ιδιοκτησία του κατάλληλες αίθουσες που μπορούν να εξυπηρετήσουν το σκοπό αυτό και είναι το κινηματοθέατρο «Αχίλλειο» στον Βόλο και το «Μεταξουργείο» στη Νέα Ιωνία. Αίθουσες που μπορούν κάλλιστα να ανταποκριθούν και να αντιμετωπισθεί προσωρινά το πρόβλημα.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή αν είναι στις προθέσεις της να ασχοληθεί με το σοβαρό αυτό πολιτιστικό θέμα και να δώσει μια προσωρινή έστω λύση στο πρόβλημα αξιοποιώντας προς αυτή την κατεύθυνση το ιστορικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειο» ή το Μεταξουργείο», αναφέρουν.

Προηγούμενο άρθροΣτον Βόλο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας
Επόμενο άρθροΚανένας νοσηλευόμενος με κορονοιό την τελευταία εβδομάδα